Ispaniya pulmonologiya va torakal jarrohlik jamiyati (SEPAR) rahbari Eusebi Chiner va parhezshunos Alexandro Kanovas nafas olish organi- o‘pkani koronavirusdan himoya qiluvchi mahsulotlar nomini ma’lum qildi.
Ta’kidlanishicha, tuxum, guruch, baliq va yong‘oq nafas olish tizimini mustahkamlashga yordam beradi. Masalan, o‘pkaning holati yomonlashganda, organizmning oqsilga bo‘lgan ehtiyoji ortadi. Tuxumlar esa oqsilga boy. Pomidorlar ham organizmga yaxshi ta’sir etadi, ularda S vitamini mavjud. Shuningdek sut mahsulotlari va suv organizmga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi.
Ispaniyalik pulmonologning so‘zlariga ko‘ra, nafas olish organini to‘g‘ri ovqatlanishdan tashqari, to‘yib uxlash va jismoniy mashqlar yordamida ham himoyalash mumkin.